Tökéletes gulyásleves: bográcsban és tűzhelyen készítve is isteni

Egy fogással elintézheted az egész ebédet, sőt, ha marad belőle vacsorára, akkor azt is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gulyásleves elkészítése nem nehéz, igaz, nincs készen fél óra alatt, de egy nyugis hétvégi főzögetéshez tökéletes. Olyan fogásról van szó, melyet bográcsban is elkészíthetsz, de, ha erre nincs lehetőség, akkor a konyhából kikerülve is isteni lesz.

Arra ügyelj, hogy jó minőségű marhahúst vásárolj, hiszen azon áll vagy bukik az egész. A zsírt cserélheted olajra is, de, ha hagyományosan csinálod, még finomabb.

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 6 evőkanál zsír
  • 4-5 közepes krumpli
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 közepes zöldpaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • csipetke

A húst mosd meg, vágd kockákra, majd tedd félre. A felkockázott hagymát zsíron dinszteld meg, majd add hozzá a köménymagot és az átpasszírozott fokhagymát. Dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Adj hozzá pirospaprikát, sót és egy kevés vizet, majd lefedve hagyd párolódni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A krumplit vágd akkora kockákra, mint a húst, majd a zöldpaprikával tedd az edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd puhára. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a paradicsomot és a csipetkét, melyhez egy tojást verj fel egy csipet sóval, majd adagolj hozzá lisztet, hogy kemény tésztát kapj. Ezt szaggasd kiskanállal a levesbe. Ha megfőtt, friss kenyérrel tálald.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

bogracs lead
  • bogrács
  • egytálétel

Füstös bográcsgulyás

lecso lead
  • paprika
  • paradicsom

Így tedd el a lecsót

Ezt is szeretjük