A tökéletes grízgaluska titkai - Ezek a jól bevált arányok
Sokat kísérleteztél már a grízgaluskával, de soha nem lett az igazi? Próbáld ki így!

A tökéletes grízgaluska titkai - Ezek a jól bevált arányok
Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne legyen kemény, de ne is essen szét: ezek a legfontosabb elvárások a grízgaluskával szemben. A tökéletes állagot azonban nehéz elérni. A nagyi szerint az a titok, hogy egy tojáshoz három evőkanál búzadarát számolj, és keverj a masszába kevés szódabikarbónát is. Ha a galuskával egy időben levest is készítesz, inkább abban főzd ki a betétet, még ízletesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálkába, majd villával verd habosra. Dobj hozzá sót, kevés szódabikarbónát, és fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Keverd jól össze, sima, tejfölszerű masszát kell kapnod. Lefedve hagyd állni hűvös helyen legalább 30 percig, ennyi idő alatt a gríz jól megszívja magát. Ha a massza pihentetés után túl sűrű lesz, hígítsd kevés levessel.
 

Egy nagy lábosban forralj enyhén sós vizet, és egy evőkanállal szaggasd bele a galuskákat, majd főzd meg kis lángon, fedő nélkül körülbelül 15 perc alatt. Közben ne kevergesd, mert összetörik a betét. Mielőtt kivennéd a vízből, vágj ketté egyet. Ha homogén, biztosan elkészült. Lefedve hagyd még pihenni 20 percig.

Blog.hu ajánló