A tökéletes grízgaluska titkai - Ezek a jól bevált arányok
Sokat kísérleteztél már a grízgaluskával, de soha nem lett az igazi? Próbáld ki így!

A tökéletes grízgaluska titkai - Ezek a jól bevált arányok
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne legyen kemény, de ne is essen szét: ezek a legfontosabb elvárások a grízgaluskával szemben. A tökéletes állagot azonban nehéz elérni. A nagyi szerint az a titok, hogy egy tojáshoz három evőkanál búzadarát számolj, és keverj a masszába kevés szódabikarbónát is. Ha a galuskával egy időben levest is készítesz, inkább abban főzd ki a betétet, még ízletesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálkába, majd villával verd habosra. Dobj hozzá sót, kevés szódabikarbónát, és fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Keverd jól össze, sima, tejfölszerű masszát kell kapnod. Lefedve hagyd állni hűvös helyen legalább 30 percig, ennyi idő alatt a gríz jól megszívja magát. Ha a massza pihentetés után túl sűrű lesz, hígítsd kevés levessel.
 

Egy nagy lábosban forralj enyhén sós vizet, és egy evőkanállal szaggasd bele a galuskákat, majd főzd meg kis lángon, fedő nélkül körülbelül 15 perc alatt. Közben ne kevergesd, mert összetörik a betét. Mielőtt kivennéd a vízből, vágj ketté egyet. Ha homogén, biztosan elkészült. Lefedve hagyd még pihenni 20 percig.

Blog.hu ajánló