Ellenállhatatlan házi Toffifee süti - Jobb, mint a csoki
Szereted a lágy, krémes karamellt? Akkor a házi Toffifee süti lesz a legújabb kedvenced!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Toffifee süti nagyon kiadós, így akkor is jól jársz vele, ha több vendéget kell egyszerre megkínálnod a különleges édességgel. Biztos, hogy sokan elkérik majd a receptjét.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 10 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • fél üveg mogyorókrém
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 12,5 dkg vaj
  • 7 dl tej
  • 3 csomag karamellás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 tojássárga
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • fél üveg mogyorókrém
  • 15 dkg apróra vágott mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vajjal és a porcukorral keverd habosra, add hozzá a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A fehérjét pici sóval verd kemény habbá. A lisztet elegyítsd a sütőporral, és lassan dolgozd a tojássárgás masszához, majd kanalanként, nagyon óvatosan adagold hozzá a fehérjét. Vigyázz, ne törd össze a habot!
Öntsd a tésztát zsírpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha már késznek ítéled, szúrj bele egy hústűt vagy kést, és ha nem marad rajta semmi, ki is veheted a tésztát a sütőből. Ha kihűl, húzd le róla a papírt, és cérnával vágd három részre.

A krémhez karamellizáld a két kanál kristálycukrot. Azaz tedd egy lábasba, és lassú tűzön pirítsd meg. Állandóan kevergesd, különben leég. Ha mindenhol szép barna, öntsd fel 1 deciliter hideg vízzel. Ezt a karamellizált cukrot öntsd a tejhez, tedd bele a vajat, és kezdd el melegíteni. Amikor már félig langyos, add hozzá a zacskós karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban keverd csomómentesre a tojássárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel. Ha felforr a karamellás tej, add hozzá a tojássárgás masszát, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrítsd be. Ha kicsit hígnak találod, adhatsz még a krémhez egy kevés lisztet. Majd félig hűtsd ki, és állítsd össze a tésztát.

Alulra kerül az egyik lap, arra kenj főzött krémet, majd simíts rá egy adagot az üveges mogyorókrémből. Így folytasd a rétegezést addig, amíg minden el nem fogy. A süti tetejére is maradjon krém, végül szórj rá apróra vágott mogyorót.

Blog.hu ajánló