Az eredeti tiroli császármorzsa receptje
Van egy nagy különbség a miénkhez képest
A tiroli császármorzsa Ferenc József nagy kedvence volt.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az osztrákok kicsit másként csinálják ezt az ellenállhatatlan édességet, mint mi. A tiroli császármorzsába a dara helyett liszt kerül. A tésztája pedig kevésbé morzsás, és nagyon hasonlít a mi palacsintánkra. Kompóttal, almaszósszal, lekvárral vagy fagyival még ellenállhatatlanabbá teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 marék mazsola
  • csipet só
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.

Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.

Blog.hu ajánló