Pompás tiramisugolyók

A legfinomabb krémmel töltve

A tiramisugolyókkal nem lesz sok teendőd. Gyúrj össze mindent, és formázz aranyos gombócokat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fantasztikus tiramisugolyókat a narancsos, mascarponés krém még izgalmasabbá teszi. Pocsayné Vincze Tünde kényeztető desszertjét mielőbb tedd a családi asztalra, de ízlésesen becsomagolva ajándékba is adhatod.

Tiramisugolyó

Hozzávalók 24 darabhoz

Kekszes massza

  • 50 dkg darált babapiskóta
  • 40 dkg mascarpone
  • 13 evőkanál kávé
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 12 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 narancs

Forgatáshoz

  • 5 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a darált vagy a nagyon apróra tört babapiskótát a porcukorral, a mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval, majd jól gyúrd össze. Ha nem áll össze, önts még hozzá kávét. Ha pedig nagyon ragacsos, adj hozzá darált kekszet. A krémhez gépi habverővel dolgozd össze a mascarponét és a porcukrot, majd reszeld hozzá a narancs héját.

Következhet a formázás! A kekszmasszából nyomkodj körülbelül diónyit a tenyeredbe. Egy kiskanállal rakj a közepébe a narancsos krémből, majd formázd golyóvá. Nem baj, ha egy kicsit kifolyik a krém. Végül forgasd meg a gombócokat a kakaóporban, a felesleget rázd le róluk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük