Sütés nélkül! A legfinomabb krémes tiramisureceptek

A hirtelen jött kánikulában senkinek sincs kedve a tűzhely mellett melegedni, te se tedd!

Dia

	A klasszikus	Az igazi, hagyományos darab valamikor a hatvanas évek tájékán készülhetett, és a nyolcvanas években kezdte meg világhódító útját, ami azóta is tart. A kávéba mártogatott babapiskóták a kakaós és a krémes réteg alatt egy elképesztően zseniális édességet képeznek, ami jólesik bárhol, bármikor. 

A klasszikus

Az igazi, hagyományos darab valamikor a hatvanas évek tájékán készülhetett, és a nyolcvanas években kezdte meg világhódító útját, ami azóta is tart. A kávéba mártogatott babapiskóták a kakaós és a krémes réteg alatt egy elképesztően zseniális édességet képeznek, ami jólesik bárhol, bármikor. 

Dia

	Bogyós gyümölcsökkel	Az önmagában is igazán látványos édességet kedved szerint alakíthatod, nagyon jól mutat és isteni finom lesz, ha különböző bogyós gyümölcsökkel dobod fel a krémet, és a tetejére is pakolsz jó párat belőlük. 

Bogyós gyümölcsökkel

Az önmagában is igazán látványos édességet kedved szerint alakíthatod, nagyon jól mutat és isteni finom lesz, ha különböző bogyós gyümölcsökkel dobod fel a krémet, és a tetejére is pakolsz jó párat belőlük. 

Dia

	Csokoládés tiramisu	A kávé és a kakaó mellé még egy kis - sok - csokoládé is bőven elfér ebben az édességben. Ha igazi csokirajongó vagy, akkor ez lesz a kedvenc desszerted, tömény élvezet, amit képtelenség abbahagyni. A legjobb akkor lesz, ha többféle csokiból készíted, és némi mogyorót is szórsz bele.

Csokoládés tiramisu

A kávé és a kakaó mellé még egy kis - sok - csokoládé is bőven elfér ebben az édességben. Ha igazi csokirajongó vagy, akkor ez lesz a kedvenc desszerted, tömény élvezet, amit képtelenség abbahagyni. A legjobb akkor lesz, ha többféle csokiból készíted, és némi mogyorót is szórsz bele.

Dia

	Epres változat	A kávét és a kakaót is elhagyhatod ebből a megoldásból, hagyd, hogy az eper domináljon, és élvezd az ízeket! A friss gyümölcsből készült, jól lehűtött változat a legrosszabb, tompa nyári forróságot is feldobja pillanatok alatt, főleg, ha egy kis mentát is csempészel bele.

Epres változat

A kávét és a kakaót is elhagyhatod ebből a megoldásból, hagyd, hogy az eper domináljon, és élvezd az ízeket! A friss gyümölcsből készült, jól lehűtött változat a legrosszabb, tompa nyári forróságot is feldobja pillanatok alatt, főleg, ha egy kis mentát is csempészel bele.

Dia

	Tojás nélkül	A nagy melegben az a legbiztosabb, ha a tojást ki is hagyod a receptből, így biztosan csak a kellemes emlékek maradnak a tiramisuval töltött délutánról. Az íze és az állaga miatt ne aggódj, ugyanolyan isteni finom lesz, senkinek sem fog feltűnni a tojás hiánya.

Tojás nélkül

A nagy melegben az a legbiztosabb, ha a tojást ki is hagyod a receptből, így biztosan csak a kellemes emlékek maradnak a tiramisuval töltött délutánról. Az íze és az állaga miatt ne aggódj, ugyanolyan isteni finom lesz, senkinek sem fog feltűnni a tojás hiánya.

Dia

	Karamellás 	Az összes verzió közül talán ez a legmacerásabb, tekintve,hogy el kell készítened a karamellát is, viszont minden percet megér, hiszen, ha lehet, még finomabb lesz a végeredmény, mint a hagyományos vagy a többi változat esetében. Ha pedig valaki nem szereti a karamellát... - olyan nincs is.

Karamellás 

Az összes verzió közül talán ez a legmacerásabb, tekintve,hogy el kell készítened a karamellát is, viszont minden percet megér, hiszen, ha lehet, még finomabb lesz a végeredmény, mint a hagyományos vagy a többi változat esetében. Ha pedig valaki nem szereti a karamellát... - olyan nincs is.

Dia


                        	Málnás
                        	Így május közepe-vége felé az egyik legjobb gyümölcs, amit a piacról vagy a kertedből beszerezhetsz, nem más, mint a málna, ami szerencsére a tiramisunak is nagyon jól áll. Keverd a krémbe, rakd a tetejére, fogyaszd mellé, mindenhogyan zseniális.

Málnás

Így május közepe-vége felé az egyik legjobb gyümölcs, amit a piacról vagy a kertedből beszerezhetsz, nem más, mint a málna, ami szerencsére a tiramisunak is nagyon jól áll. Keverd a krémbe, rakd a tetejére, fogyaszd mellé, mindenhogyan zseniális.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: