Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon
Krémes és édes
Gyorsan elkészül, krémes és édes, ráadásul sütnöd sem kell, íme egy tökéletes desszert.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tűzhely közelébe sem kell menned, az egyetlen, amit főzni szükséges, az a kávé, mégis tömény élvezetet nyújt ez a pompás desszert.

Rétegezve nagyon látványos édességet kaphatsz, ezért érdemes átlátszó tálban szervírozni.

Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojás
  • 2 dl friss kávé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • pár szem babapiskóta

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek készíts be egy adag kávét, és főzd is le, ez lesz mindennek az alapja. Amíg fő, addig a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá, a sárgáját pedig a krémsajttal keverd simára. Ha elkészült a kávé, ne idd meg, hanem add hozzá a mascarponéhoz, és végül a cukorral keverd simára. Ha ez is megvan, forgasd bele a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.

Habosítsd fel a tejszínt is, majd végy elő alkalmas poharakat. Tölts mindegyikbe egy réteget a krémből, tegyél rá piskótadarabokat, szórj rá kakaót, majd tegyél rá tejszínt, és ezt ismételgesd, így nemcsak finom, hanem szép is lesz a kész desszert. Tálalás előtt érdemes kicsit hűteni.

A hűtőből?

Igen, vannak olyan édességek, amik hűtve a legjobbak, hogy melyek ezek, megtudhatod képgalériánkból.

Blog.hu ajánló