Tésztasaláta virslivel

Irodai ebédnek és vendégségbe is tökéletes

A tésztasaláta a legjobb vendégváró fogás: nagyobb adagot is gyorsan elkészíthetsz, és mindenki szereti.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A virsli kiválasztásánál érdemes kikérned a hentes véleményét, inkább vegyél kicsit drágább, de jobb minőségű terméket, mert az olcsó, rossz ízű hús tönkreteheti az egész salátát.

A tésztasaláta nagy előnye, hogy kedvedre alakíthatod, pár kocka sajttal vagy egy kis főtt karfiollal is kiegészítheted, de tulajdonképp bármi mehet bele, amit szeretsz.

Tésztasaláta virslivel

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 5 kisebb csemegeuborka
  • 3 sárgarépa
  • 3 paradicsom
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 paprika
  • 2 pár virsli
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 8-10 bébikukorica
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, szűrd le, és tedd félre hűlni. A tojásokat főzd keményre, a virsliket és a répákat - felkockázva - pedig puhára. Amíg mindenki fő, a többi összetevőt is készítsd elő. A paradicsomot kockázd fel, ahogyan a paprikát és a lilahagymát is, a kukoricát is darabold tetszőleges méretű részekre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha megfőtt a virsli karikázd fel, a tojásokat pedig pucold meg, és vágd szintén karikákra, a répát is szűrd le. A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, vágj bele petrezselymet, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha mindennel kész vagy, nincs más dolgod, mint az egészet összekeverni - ne hagyd ki a tésztát sem! -, a majonézes keverékből minden részre juttatni, és a tetejére a tojáskarikákat rászórni.

Tészták, nem csak salátának

Isteni olasz tészták receptjei, képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük