Így lesz tökéletes a főtt tészta
Amiről kevesen beszélnek
Veled is előfordult már, hogy a remekül kitalált vacsorának betett a szétesett, ehetetlen tészta?

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tésztafőzésnél az alapvető cél az, hogy al dente, vagyis fogkemény legyen a végeredmény, tehát ne essen szét, lehessen egy picit harapni, de azért lehessen érezni azt is, hogy alaposan megmártózott a főzővízben.

Tartsd be ezt a néhány teljesen egyszerű alapszabályt, és a végeredmény mindig ízletes és tökéletes állagú tészta lesz!

A tésztafőzés titkai

  • Az első és talán legfontosabb titok az, hogy mindig olvasd el, hogy a gyártó mennyi főzési időt javasol, ha ezt betartod, nagy baj már nem lehet.
  • Mindig figyelj arra, hogy bő és sós vízben főzd ki a tésztát, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő végeredményhez juss.
  • Mindig várd meg türelmesen, hogy a főzővíz rendesen felforrjon - csak ekkor add hozzá a sót! -, tésztát csak lobogó vízben érdemes főzni.
  • Az olajat nyugodtan tedd félre, nem lesz rá szükséged, párszor keverd meg főzés közben a tésztát, és biztosan nem fog összeragadni. Ha mindenképp szeretnél olajjal dolgozni, készíts olyan feltétet, amibe szükségeltetik, a tésztafőzéshez felesleges, kivéve, ha friss alapanyagból dolgozol, ebben az esetben indokolt pár csepp olívaolaj használata.
  • Mindig akkor főzd, amikor enni tervezed, ez alól csak a tésztasaláta lehet kivétel, egyébként frissen elkészítve érdemes fogyasztani, a melegített tészta nem az igazi, erre van is egy olasz mondás, miszerint a vendég várhat a tésztára, de a tészta a vendégre soha. Tényleg csak frissen az igazi.
  • Ha elkészült a feltét, és krémes megoldást választottál, végy elő egy serpenyőt, szedj bele a szószból, add hozzá a tésztát, és magas hőmérsékleten főzd össze egy vagy maximum két perc alatt, így lesz igazán ízes a végeredmény, mert ilyenkor a tészta magába szív egy keveset a mártásból és annak ízéből. Ha ezt a módszert választod, akkor egy nagyon picit hamarabb vedd ki a főzővízből, mint hogy elérné a fogkemény állapotot.
  • Végül, de nem utolsósorban: folyamatosan kóstolgasd, teszteld a tészta állagát, miközben főzöd, így biztosan a megfelelő időben tudod kivenni a vízből.

Mennyei tészták a legjobb feltétekkel

Blog.hu ajánló