Duplasajtos tepsis krumpli: főfogásnak vagy köretnek
Rengeteg módon elkészítheted, ám így lesz a legkrémesebb és a legízletesebb!
A tepsis krumpli a remek és tápláló összetevőknek köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló választás.
Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 500 ml főzőtejszín
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 10 dkg trappista
- 1 marék petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A krumplit mosd meg jó alaposan, pucold meg, karikázd vékony szeletekre. A tejszínt keverd el a krémsajttal, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, és nyomd bele a meghámozott fokhagymát.
Vajazz ki egy közepes nagyságú hőálló tálat vagy tepsit, majd rakj le egy sor krumplit szorosan egymás mellé. Öntsd le a tejszínes szósszal, és ismételd a rétegezést addig, amíg tart a krumpli. Az utolsó sor burgonyát is locsold meg a tejszínnel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot, díszítsd apróra vágott petrezselyemmel vagy kedvenc zöldfűszereddel.
Akkor van kész, ha a krumpli megpuhul, a sajt pedig szép pirosra sül.
Ha köretnek szánod, bármilyen sült hús, baromfi mellé kiváló.
Amennyiben főételként kínálod, karikára vágott kolbászt is rakhatsz a rétegek közé, úgy még laktatóbb lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept