5 pofonegyszerű tepsis süti

Fél óra alatt kész!

Ha már nincs sok időd a desszertre, akkor jó hírünk van, mert ezekhez a sütikhez nincs is szükség rá, hiszen gyorsan összedobhatod valamennyit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Kezdő háziasszonyoknak kifejezetten ajánljuk a tepsis sütiket, ugyanis a legkétbalkezesebb szakács is biztos lehet a sikerben, mert ezeket lehetetlen elrontani.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Legyen szó csokis sütiről vagy barackos finomságról, receptjeink között biztosan megtalálod a saját vagy a gyerekek kedvencét.

Sült mandulapuding

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 250 g darált mandula
  • 2 evőkanál tejszín
  • reszelt citromhéj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál konyak
  • keserűmandula aroma
Keverd össze a reszelt mandulát, a lágy vajat, a cukrot, a tejszínt, a konyakot, pár csepp keserűmandula aromát és a tojásokat. Ezt öntsd egy kivajazott jénaiba, és 190 fokon, fél óra alatt süsd aranybarnára.

Barackos pite

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgabarack
  • 15 dkg nádcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
A vajat a cukorral keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverd össze a fahéjjal és a sütőporral, majd ezt is add hozzá a cukros keverékhez. Végül forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. Öntsd kivajazott, kilisztezett tepsibe a tésztát. Távolítsd el a barackok héját, és a megfelezett gyümölcsökkel borítsd be a tésztát. Fahéjas cukorral hintsd be, és 30 perc alatt süsd készre.

Krémsajtos brownie

Hozzávalók:

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • 200 g krémsajt
A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne. A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be krémsajtdarabokkal, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.

Málnás-kókuszos süti

Hozzávalók:

  • 125 g melaszos nádcukor
  • 125 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál natúr kakaópor
  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 marék kókuszchips
  • 200 g málna
A vajat keverd habosra a tojással. Add hozzá a szegfűszeget, egy csipet sót és a joghurtot. A lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, majd szórd a vajas krémhez. Öntsd egy kilisztezett, kivajazott tepsibe. Szórd meg a kókusszal, illetve a málnával. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sül.

Zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  • 11 dkg zabpehely
  • 11 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 5-6 evőkanál méz
  • 2,5 dl natúr joghurt
A zabpelyhet zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsd át, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve egy csipet sót. A tojásokat keverd habosra a mézzel és a vajjal, majd add hozzá a joghurtot. Egyesítsd a két mixet, és öntsd a tésztát egy kilisztezett, kivajazott tepsibe. 180 fokon 20 perc alatt kész.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük