Triplasajtos, ropogós tepsis krumpli
Ez a tepsis krumplik ásza! A krémes és abbahagyhatatlan fogás senkinek sem okozhat gondot.
Ha az elmúlt időszakban túl sok volt a húsos étel, akkor a háromféle sajttal megbolondított tepsis krumplit fogyaszd önmagában. De bármilyen szaftos vagy sült húshoz tökéletes köret is lehet. A saláták nagyon illenek Biró Sára krumplijához.
Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 25 dkg mascarpone
- 1 zacskó mini mozzarella
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál.olaj
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- só
- kakukkfű
- 3 szelet pritaminpaprika
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel fél centi vastag szeletekre. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Egy kerámiatálat vagy jénai edényt kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a lecsepegtetett krumplit. Kanalazz rá kis kupacokat a mascarponéból, oszd el rajta a mozzarellát, és szórd rá a reszelt sajt felét. A közepére tedd a felszeletelt pritaminpaprikát, illetve helyezz rá néhány szál kakukkfűágat.
Told 180 fokos sütőbe, és 15 percig süsd. Majd szórd a tetejére a zsemlemorzsával és a pirospaprikával összekevert maradék reszelt sajtot. Ezt követően rakd vissza a sütőbe, és süsd pirosra még öt-tíz perc alatt. Közben figyeld, nehogy megégjen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept