Tepsiben sült, rántott harcsa - Így még az olajszagot is megúszod
A rántott harcsa sütőben sütve sokkal finomabb, egészségesebb, és még szét sem esik.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A harcsa az egyik legízletesebb halfajta. A húsvéti időszakban feltétlenül ott a helye a tányérodon. Süsd sütőben, hogy egyszerűbb legyen a dolgod a nagy kapkodásban.

A harcsa viszonylag könnyen szeletelhető, így igazán formás falatokat készíthetsz belőle, és még a panírozással is könnyen boldogulsz. A bundát feldobhatod szezámmaggal vagy zöldfűszerrel. Salátával, párolt zöldségekkel kiváló.

Tepsiben sült rántott harcsa

Hozzávalók:

  • 75 dkg harcsa
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél citrom
  • olaj

Elkészítés ideje: 35 perc

Elkészítés menete

A halat mosd meg, és itasd le róla a nedvességet. Előre nem kell besózni, mert akkor sütés közben könnyebben szétesik. Ha szükséges, szeleteld fel tetszés szerint. A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát rakd három tálba vagy tányérba, és forgasd meg mindegyikben a harcsaszeleteket. A végén rázd le róluk a felesleges panírt. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg kevés olajjal. Rendezd el benne a panírozott halakat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. A szeletek tetejére is spriccelj kevés olajat, és rakj a tepsibe egy-két szelet citromkarikát. Tedd a sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ha a teteje szép aranysárga, forgasd át a harcsát, és süsd még öt percig.

Blog.hu ajánló