Tepsiben sült, fűszeres karalábé: laktat, finom és fogyaszt

A töltött karalábé könnyű tavaszi fogás, tele van vitaminokkal, és hús nélkül is laktató.

Tepsiben sült, fűszeres karalábé: laktat, finom és fogyaszt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebben a formában biztos, hogy nagyon kapós lesz a mindenféle finomsággal töltött karalábé. Ha eddig nem készítetted rendszeresen, mostantól rá fogsz kapni. A töltelékbe bármilyen zöldséget rakhatsz ízlésed és az otthon fellelhető hozzávalók szerint.

Tepsiben sült karalábé

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db karalábé
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét pucold meg, vágd ketté, és a közepét vájd ki. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki az alját, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd szedd ki és csepegtesd le. Kevés olajon pirítsd meg az aprított vöröshagymát, majd tedd hozzá a megpucolt, apróra vágott gombát, a sárgarépát és a kukoricát. Sózd és borsozd ízlés szerint. Többször megkeverve párold puhára.


Kanalazd a tölteléket a karalábékba, a tetejükre rakj kis vajdarabokat. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 35 percig. Tálalás előtt szórd meg aprított zöldhagymával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük