4 gyors téli rakottas

A hidegben nemcsak a ruháidat rétegezheted, hanem az ételeket is! Készíts finom és laktató rakott ételeket az egész családnak! És még sok idő sem kell hozzá!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kolozsvári rakott kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kacsa – körülbelül 2 kg-os
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl

A megtisztított kacsát kívül-belül sózd be. Saját zsírjában, egy kevés vizet és fokhagymát hozzáadva párold majdnem készre. A vékonyra szeletelt szalonna felét terítsd mély tűzálló tál aljára, tedd rá a káposzta felét, helyezd rá a kacsát, majd az egészet fedd be a maradék káposztával.

Keverd össze a tejfölt egy kis pecsenyelével, és öntsd a káposzta tetejére. Borítsd be a megmaradt szalonnaszeletekkel. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a tetején a szalonna ropogós nem lesz.

Almával rakott csirke

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú csirkemell
  • 5 alma
  • 3 tojás
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg vaj

A megtisztított csirkemelleket vágd vékony szeletekre, és sózd be. A megtisztított almákat szeld karikákra. Verd fel a tojást, szórd bele a reszelt sajt felét, és forgasd meg benne a hússzeleteket. Kivajazott tűzálló tálba tegyél egy sor hússzeletet, majd egy sor almakarikát. Ezt ismételd, amíg el nem fogy a hús és az alma. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot, és előmelegített sütőbe tolva süsd meg.

Pikáns rakott hal

Hozzávalók:

  • tengerihal-filé - személyenként 2 darab
  • réteslap - személyenként 2 vékony lap
  • 2-3 citrom
  • 20 dkg pisztácia
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola
  • szárított menta
  • bors
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tojás

A halakat fűszerezd be sóval, őrölt borssal, majd locsolj rájuk néhány csepp citromlevet. A pisztáciát – amit mogyoróval vagy dióval is helyettesíthetsz - őröld meg. A réteslapot nyisd ki, az egyik halfilét helyezd a közepére, szórd meg darált pisztáciával, kevés mazsolával és mentával. Fedd be néhány vékonyra felkarikázott citromszelettel is, morzsolj rá egy kevés vajat, majd fedd be a másik halfilével. Morzsolj itt is el egy kevés vajat, és csomagold be a réteslapba. Az elkészült halas batyut süsd meg alacsony hőfokon, körülbelül 15 percig.
Tálaláskor locsold le mártással: olvaszd meg a maradék vajat, szórj rá egy-két evőkanál lisztet, és öntsd hozzá a tejszínt. Csöpögtesd hozzá egy fél citrom levét, sűrítsd össze egy egész tojással, és fűszerezd bőségesen mentával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rakott tarhonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarhonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 darab főtt tojás
  • 2 pár virsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • bors

A tarhonyát kevés olajban pirítsd aranysárgára, és öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt, takarékon párold puhára. Az apróra vágott hagymát fonnyaszd meg kis olajban, szórd meg pirospaprikával, tedd bele a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, sózd és borsozd meg, készíts lecsót belőle. Amikor elkészült, keverd bele a tejfölt. Terítsd kivajazott tűzálló tál aljára a tarhonya 1/3-át. Tedd rá a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét, végül a felkarikázott virsli felét. Ezután megint a tarhonyát, a lecsót, a tojást, a virslit, végül a tarhonyát. A tetejét locsold meg a tejfölös lével, hints rá reszelt sajtot, és jól süsd át.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük