4 gyors téli rakottas
A hidegben nemcsak a ruháidat rétegezheted, hanem az ételeket is! Készíts finom és laktató rakott ételeket az egész családnak! És még sok idő sem kell hozzá!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kolozsvári rakott kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kacsa – körülbelül 2 kg-os
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl

A megtisztított kacsát kívül-belül sózd be. Saját zsírjában, egy kevés vizet és fokhagymát hozzáadva párold majdnem készre. A vékonyra szeletelt szalonna felét terítsd mély tűzálló tál aljára, tedd rá a káposzta felét, helyezd rá a kacsát, majd az egészet fedd be a maradék káposztával.

Keverd össze a tejfölt egy kis pecsenyelével, és öntsd a káposzta tetejére. Borítsd be a megmaradt szalonnaszeletekkel. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a tetején a szalonna ropogós nem lesz.

Almával rakott csirke

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú csirkemell
  • 5 alma
  • 3 tojás
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg vaj

A megtisztított csirkemelleket vágd vékony szeletekre, és sózd be. A megtisztított almákat szeld karikákra. Verd fel a tojást, szórd bele a reszelt sajt felét, és forgasd meg benne a hússzeleteket. Kivajazott tűzálló tálba tegyél egy sor hússzeletet, majd egy sor almakarikát. Ezt ismételd, amíg el nem fogy a hús és az alma. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot, és előmelegített sütőbe tolva süsd meg.

Pikáns rakott hal

Hozzávalók:

  • tengerihal-filé - személyenként 2 darab
  • réteslap - személyenként 2 vékony lap
  • 2-3 citrom
  • 20 dkg pisztácia
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola
  • szárított menta
  • bors
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tojás

A halakat fűszerezd be sóval, őrölt borssal, majd locsolj rájuk néhány csepp citromlevet. A pisztáciát – amit mogyoróval vagy dióval is helyettesíthetsz - őröld meg. A réteslapot nyisd ki, az egyik halfilét helyezd a közepére, szórd meg darált pisztáciával, kevés mazsolával és mentával. Fedd be néhány vékonyra felkarikázott citromszelettel is, morzsolj rá egy kevés vajat, majd fedd be a másik halfilével. Morzsolj itt is el egy kevés vajat, és csomagold be a réteslapba. Az elkészült halas batyut süsd meg alacsony hőfokon, körülbelül 15 percig.
Tálaláskor locsold le mártással: olvaszd meg a maradék vajat, szórj rá egy-két evőkanál lisztet, és öntsd hozzá a tejszínt. Csöpögtesd hozzá egy fél citrom levét, sűrítsd össze egy egész tojással, és fűszerezd bőségesen mentával.

Rakott tarhonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarhonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 darab főtt tojás
  • 2 pár virsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • bors

A tarhonyát kevés olajban pirítsd aranysárgára, és öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt, takarékon párold puhára. Az apróra vágott hagymát fonnyaszd meg kis olajban, szórd meg pirospaprikával, tedd bele a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, sózd és borsozd meg, készíts lecsót belőle. Amikor elkészült, keverd bele a tejfölt. Terítsd kivajazott tűzálló tál aljára a tarhonya 1/3-át. Tedd rá a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét, végül a felkarikázott virsli felét. Ezután megint a tarhonyát, a lecsót, a tojást, a virslit, végül a tarhonyát. A tetejét locsold meg a tejfölös lével, hints rá reszelt sajtot, és jól süsd át.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló