Tejszínes rakott tészta gombával és sajttal
Ha nincs ötleted az esti vacsorához, nem kell sokáig törnöd a fejed, egy rakottas mindig beválik, és nem lehet elrontani.
A rakott ételeket igen egyszerű elkészíteni, és mind közül talán a tésztával van a legkönnyebb dolgod.
Bármi is legyen otthon, szinte biztos, hogy ízletes fogást állíthatsz elő belőle. Ezúttal egy vega verziót ajánlunk.
Tejszínes rakott tészta gombával és sajttal
Hozzávalók:
- 50 dkg csavart tészta
- 50 dkg gomba
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- rozmaring
- só
A tésztát sós vízben főzd meg, de ne legyen túl puha. A hagymát aprítsd fel, olajon párold üvegesre, add hozzá gombát és a fűszereket, sózd meg, és pirítsd addig, amíg el nem fő a leve. Egy tűzálló tálat olajozz ki, öntsd bele a tészta felét. Tedd rá a gomba felét, öntsd rá a tejszínt, szórd meg sajttal, majd ismételd meg az egészet.
Told előmelegített sütőbe, és hagyd sülni az egészet fél óráig, majd kockára vágva tálald. Fehérbor illik hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- lasagne
Így készül a tökéletes lasagne
- olasz
- paradicsom
Olaszos rakott spagetti paradicsommal
- zöldség
- tészta