Tejszínes rakott csirke zöldségekkel

Kedved van egy kiadós rakottashoz? Akkor íme, egy csirkehúsos változat sárgarépával, mely garantáltan ízleni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakottasokat elkészíteni nem nagy ördöngösség, ezért valószínűleg te is szívesen próbálod ki az újabb és újabb rétegezett recepteket.

Ám ha már unod a krumpli és a hús kombinációját, itt az ideje, hogy valami új alapanyagot tegyél meg főszereplőnek, például a répát. Készítsd el isteni tejszínes rakott csirkénket a család nagy örömére.

Rakott csirke répával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 4 sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor póréhagyma
  • vaj
  • bors

A csirkemellet szeleted kisebb darabokra, sózd be, és hagyd állni 5-10 percet. A répát hámozd meg, karikázd fel, és tíz percig főzd, hogy kicsit megpuhuljon. A póréhagymát is karikázd fel közben.

A tejszínt a felaprított póréhagymával keverd össze, ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal.

Egy kisebb méretű hőálló tálat vajazz ki, rétegezz az aljába egy sor sárgarépát, majd helyezd a tetejére húst. Locsold rá a tejszínes szószt, majd rétegezd a tetejére a maradék répát.

Húsfilézés

Ha nem filézett csirkemellet választasz, akkor jó, ha tudod, hogyan lehet a húsokat kicsontozni. Videónkból minden praktikát elleshetsz!

Szórd meg a rakottas tetejét reszelt sajttal, majd fedd le alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percet, míg a csirke megsül. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd meg a sajtot a tetején.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük