Egybesült tejszínes, zöldséges rakott tészta: isteni főétel kevés macerával
Ehhez a tejszínes, zöldséges tésztához most is könnyen beszerezheted a hozzávalókat.
Ebédre, vacsorára is kiváló a tejszínes-zöldséges rakott tészta, ráadásul cukkini, paradicsom, paprika most is van a boltokban, zöldségeseknél. Összesütve sokkal zamatosabb, hisz a sütőben még jobban összeérnek az ízek. A tejszín gondoskodik arról, hogy a tészta ne száradjon ki.
Tejszínes, zöldséges rakott tészta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 20 dkg gomba
- 2.5 dl tejszín
- 2 db paradicsom
- 1 db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 2 ág bazsalikom
- olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket darabold fel tetszés szerint, majd kevés olajon, kevergetve párold öt percig. Közben ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal. Egy nagy fazékban forrósíts vizet, majd amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül 10 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Rakd át a tésztát kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Keverd hozzá a zöldséget, majd locsold meg a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával elkevert tejszínnel. A tetejére szórd a reszelt sajtot, és mehet is a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.
A paradicsomos rakott tészta is ideális mindig, akár még hétköznap vacsorára is összedobhatod.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept