Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Valami csodás, ahogy a rakott csirkemell magába szívja a fűszeres tejszín kellemes zamatát.
Ha unod a hagyományos elkészítési módokat, érdemes kipróbálnod a szaftos, omlós rakott csirkemellet. Villámgyorsan összeállítod, és a sütés sem vesz el sok idődet. A tejszínes szószt az olvadozó sajtréteg teszi tökéletessé.
Tejszínes-sonkás rakott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg gomba
- 20 dkg sonka
- 10 dkg liszt
- 4 dl tejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel vékonyan, ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejszínt keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd a hússzeleteket forgasd lisztbe. Hirtelen süsd ki olajban oldalanként két-két perc alatt. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított gombát.
Egy magasabb falú tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor csirkét. Fedd be sonkával, tégy rá gombát, szórj rá sajtot, majd önts rá a tejszínes keverékből. Újabb réteg csirke következik, majd gomba. Borítsd a tetejére a maradék szószt, és fedd be a sajttal. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt szép pirosra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept