Tejszínes rakott karalábé - Sok tejföllel és sajttal lesz igazán ínycsiklandó

Ha adsz egy esélyt a könnyű, egyszerű és krémes rakott karalábénak, újra és újra elkészíted majd.

rakott-karalabe2
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hozd ki a legtöbbet a karalábéból, rakottasként senkinek sem lesz ellene kifogása. Ha eddig csak levest vagy főzeléket készítettél belőle, ideje, hogy kipróbáld ezt a krémes, réteges finomságot. 

Nem szükséges előfőzni a zöldségeket, de így sokkal rövidebb ideig kell járatnod a sütőt. Fontos, hogy három centinél vastagabbra ne nagyon rétegezd, mert nem sül át rendesen az étel.

Tejszínes rakott karalábé

  • 70 dkg krumpli
  • 40 dkg csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra

A krumplit sós vízben főzd félig puhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, majd hámozd meg, és vágd vékony karikákra. A karalábét pucold meg, és főzd öt percig, utána szeleteld fel tetszés szerint. A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, kockázd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd le vegyesen a zöldségeket, pakold le a csirkemellet, majd újból a krumpli és a karalábé következik. A rétegeket sózd és borsozd meg ízlés szerint. Nyomd a tejszínhez a zúzott fokhagymát, és öntsd a rakottasra.

A tejfölt keverd össze a tojással, egyengesd az utolsó rétegre, és szórd meg jól reszelt sajttal, majd aprított petrezselyemmel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd a rakottast körülbelül 35 percig. Amikor a krumpli és a zeller is jól átsült, a sajt pedig szép piros, vedd ki a sütőből. 

Ezt is szeretjük