Tejszínes-gombás ragu

Húsra vagy tésztára

Egy finom tejszínes-gombás ragu ugyanolyan jól állhat egy adag frissen főzött tésztának, mint egy pár perc alatt kisüthető húsnak.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes-gombás raguval nem tudsz mellélőni, nemcsak húsokhoz és tésztához remek, de akár leveles tésztába töltve is kipróbálhatod, a végeredmény borítékolható.

Ha csak egyféle gombát használsz, akkor is nagyon finom lesz, de úgy az igazi, ha több fajtát is bevetsz!

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss gomba
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Ez nem egy bonyolult recept, szinte bármikor összedobhatod, ha van nem egészen fél órád. A gombát mosd meg, darabold fel, a szalonnát szintén, a hagymát pedig kockázd fel apróra. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már elég zsírt engedett, add hozzá a hagymát is - az olaj akkor kell, ha nem elég zsíros szalonnát választottál, ebben az esetben adj hozzá egy keveset -, és pirítsd üvegesre.

Ha elérte a kívánt állapotot, add hozzá a gombát is, sózd és borsozd, és hagyd pár percig így rotyogni, körülbelül egy deci víz társaságában. Ha elfőtt a víz, és a gomba is eléggé megpuhult, keverd hozzá a paprikát, vigyázva, hogy ne égjen le, majd törd hozzá a fokhagymát, és öntsd fel az egészet a tejszínnel. Keverd meg párszor, várd meg, amíg rottyan egyet, aztán zárd el a gázt, és már kész is van a finom ragu.

Receptek gombakedvelőknek

Ha további gombás ételekhez is kedvet kaptál, nézd végig a képeket és válogass a receptek közül!

Blog.hu ajánló