Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
A tejszínes gombaleves 30 perc alatt elkészül, és jól átmelegít.

Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Frissen szedett gombából különösen finom lesz a krémleves, amit a tejszín tesz selymessé, a fokhagyma pedig pikánssá. Illatos, karakteres, tartalmas, és nincs benne sok kalória. Petrezselyemzölddel megszórva, reszelt sajttal, esetleg kenyérkockákkal, pirított gombával tálald.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db nagyobb csiperkegomba
  • 5 szelet szárított vargánya
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, jól mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és egy lábosban kevés olajon pirítsd egy-két percig, közben kevergesd. Add hozzá a fokhagymát, majd a csiperkét és a szárított vargányát. Kis lángon párold öt-tíz percig, szórd rá a lisztet, jól keverd el, és a lángról levéve mehet rá a pirospaprika.
 

Öntsd fel egy-másfél liter hideg vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. A levest főzd körülbelül tíz percig. Ha szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, majd csorgasd bele a tejszínt, és várd meg, míg rottyan egyet.

Blog.hu ajánló