Tejszínes-csirkés gnocchi

Jól bevált házi tésztarecepttel

Megéri saját kezűleg készíteni a tejszínes-csirkés gnocchi tésztáját, finomabb, lágyabb, mint a bolti.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes-csirkés gnocchit az ízek harmóniája emeli az ínyenc étkek közé. Főleg, ha jó minőségű, friss alapanyagokat használsz, és a tészta is házi. Ha még nem gyúrtál olasz nudlit, fogj hozzá bátran, mert egyáltalán nem bonyolult, csak kissé időigényes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • csipet szerecsendió
Szószhoz
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 marék friss rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és enyhén sós vízben főzd puhára a forrástól számítva körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd meg. Hagyd kihűlni, majd a liszttel, a tojással, a sóval és a szerecsendióval gyúrd össze. Ha sima, és jól összeáll a tészta, enyhén lisztezett deszkán sodorj belőle négy-öt, körülbelül 20 centi hosszú és két centi széles rudat. Egy éles késsel vágj belőlük körülbelül egy centi átmérőjű kis darabokat. Villával nyomkodd le a tetejüket.

Tégy fel vizet főni. Ha lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a nudlikat. Egyszerre ne túl sokat, inkább több részletben főzd ki. Ha feljön a tészta a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni, majd szűrőkanállal szedd ki egy tálba.

A csirkemellet mosd meg, vágd kis darabokra. Egy mély serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a húst, fehéredésig kevergesd, majd mehet rá az apróra vágott rozmaring, kevés só és bors. Forgasd össze, és add hozzá a gnocchit. Öntsd rá a tejszínt is, de a gázt már zárd el. Vajazz ki egy tepsit, rakd bele a tésztát, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg a sajt pirulni kezd.

Blog.hu ajánló