Hűsítő tejszínes cseresznyeleves - Vaníliás pudinggal habarva a legfinomabb
A cseresznye levesbe is jó, nem csak piskótába.
A friss, ropogós cseresznyéből fantasztikus levest főzhetsz. Sokkal selymesebb lesz, ha a habaráshoz tejszínt használsz. Megunhatatlan, hihetetlenül egyszerű, és behűtve a legfinomabb.
Ha túl sokáig pihenteted a gyümölcslevest, és nagyon besűrűsödik, hígítsd kevés vízzel. Tejszínhabbal, esetleg habgaluskával, mentával kínáld.
Tejszínes cseresznyeleves
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 6 dl víz
- 3 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 2 citromkarika
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- fél csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés ideje: 25 perc
A cseresznyét mosd meg, majd magozd ki. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a vízzel. Rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromkarikát, majd fűszerezd fahéjjal és szegfűszeggel. Főzd körülbelül tíz percig. Arra ügyelj, hogy a cseresznye ne legyen túl puha.
A tejszínt kézi habverővel dolgozd simára a pudingporral, majd állandóan kevergetve öntsd a cseresznyéhez. Főzd kis lángon addig, amíg a leves kissé besűrűsödik, és hűtsd langyosra. Ha teljesen hidegen ennéd, rakd egy-két órára a hűtőbe.