Hűsítő tejszínes cseresznyeleves - Vaníliás pudinggal habarva a legfinomabb

A cseresznye levesbe is jó, nem csak piskótába.

Tejszínes cseresznyeleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss, ropogós cseresznyéből fantasztikus levest főzhetsz. Sokkal selymesebb lesz, ha a habaráshoz tejszínt használsz. Megunhatatlan, hihetetlenül egyszerű, és behűtve a legfinomabb. 

Ha túl sokáig pihenteted a gyümölcslevest, és nagyon besűrűsödik, hígítsd kevés vízzel. Tejszínhabbal, esetleg habgaluskával, mentával kínáld.

Tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • 6 dl víz
  • 3 dl tejszín 
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 citromkarika
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje: 25 perc

A cseresznyét mosd meg, majd magozd ki. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a vízzel. Rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromkarikát, majd fűszerezd fahéjjal és szegfűszeggel. Főzd körülbelül tíz percig. Arra ügyelj, hogy  a cseresznye ne legyen túl puha.

A tejszínt kézi habverővel dolgozd simára a pudingporral, majd állandóan kevergetve öntsd a cseresznyéhez. Főzd kis lángon addig, amíg a leves kissé besűrűsödik, és hűtsd langyosra. Ha teljesen hidegen ennéd, rakd egy-két órára a hűtőbe.

Ezt is szeretjük