Tárkonyos karalábéleves sok tejföllel: egyszerűen feldobhatod a hagyományos receptet

Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.

karalabeleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megszokott, szeretett, mégis újszerű recept a tárkonyos karalábéleves, ami könnyed bevezetője lehet bármilyen ebédnek. Akkor a legfinomabb, ha nem spórolod ki belőle a tejfölt sem. A tárkonyt mindig a főzés legvégén add hozzá.

Tejfölös, tárkonyos karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Amikor megpuhult, add hozzá a megpucolt, felkarikázott répát, és együtt pirítsd egy-két percig. Ez nagyon jól kihozza a répa zamatát. Öntsd fel alaplével, dobd bele a szintén megpucolt, felkockázott karalábét, ízesítsd sóval és borssal, és kis lángon kezdd el főzni. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölt keverd el a liszttel és egy kiskanál levessel, és ezzel sűrítsd be. Szórd meg tárkonnyal, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük