Tejfölös rakott zöldbab dupla sajttal

40 perc alatt elkészülsz vele

A rakott zöldbab mindig remek választás, könnyen variálható, és mindenki jóllakik vele.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved túl sokáig a konyhában tartózkodni, vesd be a tejfölös-sajtos rakott zöldbabot. Ez a változat nagyon ízletes, és a gyerekek sem tartják majd mumusnak. Az egészséges zöldség és a magyaros ízek remekül passzolnak egymáshoz. 

Tejfölös-rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg zöldbab
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a megmosott rizst, és főzd puhára. Ha gyorsan akarsz végezni, válaszd a zacskós változatot. Dobj kevés ételízesítőt is a főzőlébe. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a húst, és fehéredésig kevergesd. Majd sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg a pirospaprikával, és párold puhára. A zöldbabot pucold meg, darabold fel, és kevés vízben főzd félpuhára, forrástól számítva körülbelül 10-15 perc alatt.

Ha minden elkészült, állítsd össze a rakottast. Tedd egy vajjal kikent jénai tál aljába a zöldbab felét. Erre kerül a rizs fele, majd sózd, borsozd. Rakd rá a darált húst, majd a rizs másik felét. Végül takard be a maradék zöldbabbal, és ezt is sózd, borsozd. A tetejét kend meg jól a tejföl és a tojás keverékével, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük