A tejfölös-cseresznyés kevert süti nagyiféle receptje: évtizedek óta így készíti a család

A cseresznyés kevert sütinek a tejföltől légies lesz a tésztája.

Tejfölös-cseresznyés kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most kezdődik a cseresznyeszezon, így bőven lesz lehetőséged, hogy elkészítsd ezt a gyors és könnyű sütit. Ha egyszer megkóstolod, biztosan rákattansz. 

A tejfölös-cseresznyés kevert sütit tepsiben, őzgerinc- vagy piteformában  is megsütheted. Az édeskés desszert csak úgy eteti magát. Porcukorral megszórva vagy öntettel is kínálhatod. 

Tejfölös-cseresznyés kevert süti

  • 50 dkg cseresznye
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral és a vajjal, majd rakd hozzá a tejfölt. Keverd hozzá a sütőpor, a só és a liszt elegyét. Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit simítsd el, és szórd rá a megmosott, kimagozott cseresznyét. Előtte forgasd kevés lisztbe, hogy ne süllyedjen le a gyümölcs a tészta aljára.

Tedd forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, tehát szúrj a tészta közepébe egy tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad rá massza, tedd még vissza néhány percre a sütőbe. Ha túl gyorsan pirul, takard be a tetejét alufóliával, hogy meg ne égjen. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük