Pillekönnyű tejfölös-citromos süti - Csak keverj össze mindent

A tejfölös-citromos süti igazi üdítő desszert, melyet egy szempillantás alatt összedobsz.

Pillekönnyű tejfölös-citromos süti - Csak keverj össze mindent
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejfölös-citromos süti a kezdőket sem állítja megoldhatatlan feladat elé. Az egyszerű kevert tészta a joghurttól és a tejföltől válik elképesztően puhává, a  citrommáztól pedig különlegessé. A tavaszi, nyári időszak egyik nagy slágere lesz. 

Ez a süti önmagában is csodás, hát ha még feldobod reszelt citromhéjjal, citromos öntettel vagy fagyival. Annyira finom, hogy nem lehet egy szeletnél megállni vele.

Tejfölös-citromos süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg tejföl
  • 4 tojás
  • 2 citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére:

  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom

Elkészítés ideje: 1 óra

Elkészítés mente

A tojást keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Rakd hozzá a tejfölt, a joghurtot, az olajat, és facsard hozzá a citrom levét. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd több részletben forgasd a tojásos keverékhez. Dolgozd a masszát csomómentesre.

A tésztát egyengesd egy hosszúkás, vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába vagy őzgerincbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45 percig. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá alufóliát vagy sütőpapírt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá tészta, biztosan átsült.  

Amíg a süti hűl, készítsd el a mázat. Facsard ki a citrom levét, és keverd össze a porcukorral. Egyenletesen kend  a tésztára. 

Ezt is szeretjük