Könnyű, tejfölkrémes torta gyümölccsel

Isteni krémes torta, diós piskóta alappal. Tökéletes tavaszi édesség, aminek szinte lehetetlen ellenállni, és nem is kell.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A torta mindig jó, legyen szó születésnapról, évfordulóról vagy éppen egy sima hétvégéről, amikor van időd kipróbálni új recepteket.

A tejfölkrém friss és bármilyen gyümölccsel párosítható, így tavasszal tökéletes fogás lehet az első kertben töltött ebéd lezárásaként.

Tejfölkrémes torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg durvára vágott dió

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 30 dkg eper
  • fél zacskó zselatin

Elkésztés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A felvert tojásfehérjéhez add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Lazán keverd bele kanalanként a lisztet és a diót. A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, a tejfölt keverd el a tojássárgájával, majd keverd össze a vajas krémmel. Használj kézi habverőt, és legalább 10 percig dolgozz rajta, hogy homogén legyen.

Ha a torta megsült, vágd ketté, majd hagyd kihűlni. Ezután kend meg középen, majd borítsd be a krémmel.

Az eperből egy marékkal tegyél fel főni egy kevés cukorral, majd ha levet eresztett, add hozzá a zselatint. A többi epret is csumázd le, és sorba állítsd a torta tetejére, majd öntsd rá az eperszirupot.

Gyönyörű torták

Sokan mennek férjhez a nyári időszakban, de az alábbi tortákat akkor is öröm nézegetni, ha nem vagy éppen eljegyezve.

Képek! Gyönyörű esküvői torták

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük