Tegyél el lecsót!

Ahogy a nagyi csinálná

A nyár ízeit télen is elővarázsolhatod. Készíts lecsót, tartósítsd, majd, ha a hidegben szeretnéd felidézni a nyarat, csak melegíts fel egy üveggel!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó nyári szezonétel, de ne keseredj el, hiszen könnyedén elkészítheted télen is. Főzz be lecsót, ahogyan a nagyi is csinálta régen.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Utána csak annyi dolgod van, hogy a mínuszokban előkapod a kamrából, felfőzöd, esetleg tojást ütsz rá, rizst szórsz bele, vagy néhány kolbászkarikával feldobod, és már eheted is.

Próbáld ki receptjeinket, hidd el, megéri, és hívd meg a nagyit is egy finom ebédre!

Lecsó télire

Hozzávalók:

  • 3,5 kg tv-paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • olaj
  • szalicil

A paprikát mosd meg és karikázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Tedd rá a pirospaprikát, és öntsd fel 1 dl vízzel.

Szórd bele a paprikát, és hintsd meg egy evőkanálnyi sóval. Dinszteld 10 percig, majd add hozzá a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Nagyjából fél óra alatt elkészül.

Egy magas falú tepsibe önts forró vizet, és a tiszta üvegeket állítsd bele. Töltsd meg az üvegeket, és szórj mindegyik tetejére egy csipetnyi szalicilt. Befőttes gumival szoríts a tetejükre egy celofándarabot, és csavard rá a tetőt. Az üvegeket bugyoláld be pokrócba 1-2 napra, és hagyd őket kihűlni. Hideg helyen - legjobb a kamra - tárold.

Csípős lecsó

Hozzávalók:

  • 3 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 30 dkg csípős zöldpaprika
  • olaj
  • szalicil

A paradicsomot néhány másodpercre áztasd forró vízbe, hogy könnyen le tudd húzni a héját. A sima és csípős paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágd fel. Pici olajon dinszteld meg a paprikákat, és sózd meg ízlésed szerint. Amikor már félpuha, a paradicsomot is add hozzá, és főzd még 10-15 percig.
A forró vízbe állított, tiszta üvegekbe adagold bele a kész lecsót, szórd meg a tetejét szalicillal, fedd le, és tekerd bele pokrócba. Amikor kihűlt, tedd a kamrába. Ha meg szeretnéd főzni, előtte dinszteld meg a hagymát, és arra öntsd rá az üveges lecsót. Ízlésed szerint főzz bele kolbászt is.

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 2 kg cukkini
  • 2 kg paprika
  • 2 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • olívaolaj
  • szalicil

A felaprított vöröshagymát pici olívaolajon dinszteld meg. Szórd rá a felcsíkozott paprikát, és párold tovább. Ha a paprika már félig megpuhult, add hozzá a felkockázott cukkinit. Várd meg, míg összeesik kicsit, és tedd bele a meghámozott, kockára vágott paradicsomot is. Az elkészült lecsót töltsd tiszta üvegekbe. A tetejére önts nagyjából egy ujjnyi olívaolajat, és szórj a tetejére egy csipet szalicilt. Rögzíts celofánt a tetejére, végül zárd le. Meleg pokrócba vagy takaróba tekerd bele az üvegeket, és hagyd őket ott 1-2 napig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fűszeres lecsó

Hozzávalók:

  • 2,5 kg tv-paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 20 bazsalikomlevél
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • szalicil
  • oregánó

Az olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Dobd rá a megtisztított, felcsíkozott paprikát, és sózd meg ízlésed szerint. Párold meg annyira, hogy összeessen, majd add hozzá a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Fedd le, és nagyjából negyed órát főzd. Ekkor szórd meg a felaprított bazsalikomlevéllel, az oregánóval, és hagyd felfőni.
A már előkészített üvegekbe adagold ki a lecsót, csipetnyi szalicillal szórd meg, és fedd le. Dunsztold melegbe néhány napra, majd felbontásig hideg helyen tárold.

Ezt is szeretjük