Tavaszi zöldségleves

Egy tányér egészség

Az első tavaszi szellőkkel megérkeznek a finom zöldségek is, amik csak arra várnak, hogy egy finom levesben egyesüljenek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó zöldségleves titka a minél több friss, finom zöldségben rejlik, az összetevők közt találsz bőven olyat, amiből még nincs új termés, de ne aggódj, azért így is finom lesz!

A zöldségleves végtelen verzióban készíthető, amihez csak kedvet kapsz, dobd bele, minél több mindent tartalmaz, annál jobb!

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karalábé
  • 3 nagy répa
  • 2 liter húsleves - kockából is jó
  • 2 nagy fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes gumó zeller
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 7 dkg - enyhén sós - vaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Ha minden zöldség megvan, az első dolgod az legyen, hogy szépen megtisztogatod őket, és feldarabolod a kellő méretűre és formájúra. A hagymát egészen kis kockákra, a répákat karikákra, a karfiolt rózsákra és így tovább. Ha ezzel megvagy, vedd elő a legszebb levesfőző lábasod, tedd a tűzre, és olvaszd meg benne a vajat, majd ha már elég lágy, add hozzá a kockára vágott hagymát is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Dinszteld üvegesre, utána keverd hozzá a többi zöldséget is - a petrezselyem kivételével -, sózd és borsozd, kicsit párold őket együtt, majd öntsd fel a húslével - ha sűrűbb levest szeretnél, elég kevesebb is, ha egy kicsit kevésbé sűrűt, lehet több is -, és hagyd főni, amíg minden szépen megpuhul. Arra figyelj, hogy ne főjenek szét! Pár perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, add hozzá a petrezselymet is.

Tápláló és egészséges levesek

Egy nagy tányér leves minden időben jól esik, válaszd ki képgalériánkból, hogy melyik esne most a legjobban, és készítsd is el!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük