5 hipergyors tavaszi sült
Variáld a könnyen elkészíthető, gyors sült húsokat zöldséggel, így nemcsak ízletes főfogást készíthetsz, de az alakod és az egészséged miatt sem kell aggódnod.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre többféle és egyre olcsóbb zöldség található a piacokon és az áruházak polcain. Ha fogyókúrázol, akkor a különböző zöldségek a legjobb tápláléknak számítanak.

Valljuk be, hogy magukban azonban unalmasak. Ha könnyű fehér húsokkal kombinálod őket, akkor nemcsak az ebédedet dobod fel, de a diétádat sem teszed tönkre.

Ráadásul a könnyű, zöldséges fogások elkészítése sem nehéz, így aztán kezdő háziasszonyok is nyugodtan nekiállhatnak a paradicsom- és paprikaszeletelésnek.

Tejfölös pulykacsíkok

Hozzávalók:

  • fél kg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • pár csepp citromlé
  • Vegeta
  • 15 dkg gomba
  • kevés vaj vagy olaj a sütéshez

Kevés vajon vagy olajon párold meg a kockákra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a gombát, amit szintén párolj meg. Ezután add hozzá a csíkokra felszeletelt pulykamellfilét, fűszerezd ízlés szerint, és kicsit süsd át a húst. Ekkor add hozzá a tejfölt, és főzd addig, amíg a hús puha nem lesz.

Egzotikus csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 3 csirkemell
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ananász
  • petrezselyem

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Tedd hozzá a felkockázott paprikákat, majd a megtisztított, felkockázott ananászt. Addig süsd, amíg az ananász kicsit meg nem pirul.

Almás csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg alma
  • bors
  • olaj
  • kevés méz

A felkockázott csirkehúst pirítsd át kevés olajon, majd halmozd egy tűzálló tálba. Szórd mellé a felkockázott almát, sózd, borsozd, és csorgass rá egy kevés mézet. Told forró, előmelegített sütőbe, és pirítsd addig, amíg az almák meg nem puhulnak.

Spárgás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál rózsapaprika
  • 20 dkg feta sajt

A csirkemelleket vágd kis kockákra, a spárgát mosd meg, és vágd 3-4 centis darabokra, az alsó fás részét levágva. A hagymát aprítsd fel. A fokhagymát hámozd meg, és fokhagymanyomón nyomd át. Egy nagy serpenyőben melegíts meg két evőkanál olajat, a húst pirítsd rajta 3 percig, majd add hozzá a spárgát, a hagymát és a fokhagymát, és süsd közepes lángon további 3 percig.

Gyors zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2-3 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy marék zöldborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl zöldségleves
  • kevés szójaszósz
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

A hagymát, a csirkét és a zöldségeket pucold meg, majd kockázd fel, illetve vágd 3-4 centis darabokra. Az olajat a serpenyőben melegítsd meg, dobd rá a csirkét, és pár perc alatt süsd aranyszínűre. A húst szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig, ezután keverd hozzájuk a zöldséglevest és a szójaszószt. Sózd és borsozd, majd add hozzá a húst, ezután lefedve süsd még 10 percig. A petrezselymet frissen szórd rá a végén.

Blog.hu ajánló