Krémes tavaszi sajtfalatok - Ott a helye a húsvéti hidegtálon

Színes, krémes, fűszeres és mutatós: a tavaszi sajtroládból mindenki szívesen falatozik.

sajtrolad

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

A lány, aki mindig a táskájához sminkel: az összhatás tényleg elképesztő »

Elbűvölő virágkoszorúk a menyasszony hajába »

Így hajtsd a ruháidat, és háromszor annyi hely lesz a bőröndben »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtot is sajttal ennéd? Akkor ezt nagyon fogod szeretni! Könnyítsd meg a dolgodat vendégvárós időszakban, készítsd el ezt a sajtkémes roládot gyorsan és egyszerűen.

Az alap trappista helyett edami vagy gouda sajt is lehet. A krémes tölteléket sonkával, uborkával, bármilyen zöldfűszerrel gazdagíthatod. A nyújtás és a feltekerés sem okoz gondot. Ha lehet, pihentesd egy napig a hűtőben.

Tavaszi sajtrolád

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paprika
  • olívabogyó
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc, pihentetés: 20 perc

Elkészítés menete

A sajtot rakd annyi forrásban lévő vízbe, amennyi éppen ellepi, majd az edényt vedd  le a tűzről, és lefedve hagyd állni 20 percig. Pihentetést követően csepegtesd le, majd nyújtsd a sajtot olajas felületen téglalap alakúra.

A töltelékhez a krémsajtot keverd össze a puha vajjal, a felkockázott, főtt tojással, az aprított lilahagymával, a petrezselyemmel, a paprikával, az olívabogyóval. Fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze. Simítsd a tölteléket a kinyújtott sajtra, majd szorosan tekerd fel. Alufóliába csomagolva pihentesd legalább négy-öt órán keresztül a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.

Blog.hu ajánló