Krémes tavaszi sajtfalatok - Ott a helye a húsvéti hidegtálon
Színes, krémes, fűszeres és mutatós: a tavaszi sajtroládból mindenki szívesen falatozik.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtot is sajttal ennéd? Akkor ezt nagyon fogod szeretni! Könnyítsd meg a dolgodat vendégvárós időszakban, készítsd el ezt a sajtkémes roládot gyorsan és egyszerűen.

Az alap trappista helyett edami vagy gouda sajt is lehet. A krémes tölteléket sonkával, uborkával, bármilyen zöldfűszerrel gazdagíthatod. A nyújtás és a feltekerés sem okoz gondot. Ha lehet, pihentesd egy napig a hűtőben.

Tavaszi sajtrolád

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paprika
  • olívabogyó
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc, pihentetés: 20 perc

Elkészítés menete

A sajtot rakd annyi forrásban lévő vízbe, amennyi éppen ellepi, majd az edényt vedd  le a tűzről, és lefedve hagyd állni 20 percig. Pihentetést követően csepegtesd le, majd nyújtsd a sajtot olajas felületen téglalap alakúra.

A töltelékhez a krémsajtot keverd össze a puha vajjal, a felkockázott, főtt tojással, az aprított lilahagymával, a petrezselyemmel, a paprikával, az olívabogyóval. Fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze. Simítsd a tölteléket a kinyújtott sajtra, majd szorosan tekerd fel. Alufóliába csomagolva pihentesd legalább négy-öt órán keresztül a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.

Blog.hu ajánló