Omlós sült káposztával
Szűzpecsenyéből
Káposztából nem csupán a töltött finom, magában és köretként is temérdek lehetőséget tartogat ez a zöldség.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Összefűzte a cukorkáspapírokat: táska és cipő lett belőlük »

Kisimulnak a ráncok: arczselék és hidratáló szérumok körképe árakkal »

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres kéregbe zárt, rózsaszín, szaftos hús szinte mindennel remekül működik, önmagában is zseniális, de zamatos káposztával tálalva az igazi.

A legjobb knédlivel vagy szalvétagombóccal fogyasztanod, de ha épp nincs kéznél ilyesmi, magában is megállja a helyét.

Szűzérmék káposztával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 35 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Az elkészítés maga valóban nem vesz el több időt, mint háromnegyed óra, de a pácolás miatt idejében kezdj neki, mert legalább két órát érdemes állnia a húsnak. A húst mosd át alaposan, hártyázd le, majd keverd össze a mustárt a majoránnával, tekerj bele ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, add hozzá az olívaolajat, törj bele két gerezd fokhagymát és a kakukkfüvet is. Ha mindez megvan, kend át alaposan a húst ezzel a keverékkel, majd tedd a hűtőbe legalább két órára pácolódni - több lehet nyugodtan, de azért egy napig nem kell állnia. Amíg letelik ez az idő, készítsd el a káposztát, illetve előtte még pihenhetsz is egy kicsit.

A hagymát kockázd fel, nem szükséges túl apróra, inkább közepesre, a káposztát vágd csíkokra vagy reszeld le, amelyik megoldás szimpatikus. A hagymát kezdd el pirítani a cukor társaságában némi olajon, majd ha már kicsit megkaramellizálódott, add hozzá a káposztát a bor, a maradék fokhagyma és egy kis bors társaságában, fedd le, és hagyd főni 30-40 percig, azalatt biztosan elkészül. Miután a hús elég ideig pácolódott, fogj egy serpenyőt és pirítsd meg minden oldalát jó alaposan, így lesz a külseje finom ropogós, a belseje pedig szép rózsaszín és szaftos. Ha mindennel kész vagy, nincs más hátra, mint befalni a finom fogást.

Hagyományos ízek egyenesen a nagyi konyhájából

Blog.hu ajánló