Puhára sült szűzérmék hagymaszósszal
Tökéletes hétvégi fogás
A szűzérmék hagymaszósszal bármelyik első osztályú étteremben is megállná a helyét.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig több, mint fél órát vesz el csupán a hétvégédből ennek a főfogásnak az elkészítése. A szűzérmék hagymaszósszal igazi ínyenceknek is ajánlott. Illésné Nagy Mária receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb, vékonyabb szűzpecsenye
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,5 l erőleves - kockából is jó
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd körülbelül másfél ujjnyi vastag szeletekre. Minden érmét tekerj körbe szorosan egy szeletelt baconnel, és mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Hagyd állni körülbelül 15 percig. Majd egy serpenyőben hevíts két deka vajat és egy evőkanál olajat. Tedd bele a körbetekert szűzérméket, és erősebb lángon a hús mindkét oldalát pirítsd három-három percig. Ha már szép piros, vedd le a tűzről, és letakarva pihentesd egészen a tálalásig.

A hagymaszószhoz a hagymákat szeleteld fel, és a vajon pirítsd meg. Ha már szép piros, hintsd meg liszttel, és süsd tovább. Majd engedd fel a leveslével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, pici cukorral, és főzd még öt percig. Végül a húst öntsd le a szósszal.

Blog.hu ajánló