Puhára sült szűzérmék hagymaszósszal

Tökéletes hétvégi fogás

A szűzérmék hagymaszósszal bármelyik első osztályú étteremben is megállná a helyét.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alig több, mint fél órát vesz el csupán a hétvégédből ennek a főfogásnak az elkészítése. A szűzérmék hagymaszósszal igazi ínyenceknek is ajánlott. Illésné Nagy Mária receptje.

Szűzérmék hagymaszósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kisebb, vékonyabb szűzpecsenye
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,5 l erőleves - kockából is jó
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd körülbelül másfél ujjnyi vastag szeletekre. Minden érmét tekerj körbe szorosan egy szeletelt baconnel, és mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Hagyd állni körülbelül 15 percig. Majd egy serpenyőben hevíts két deka vajat és egy evőkanál olajat. Tedd bele a körbetekert szűzérméket, és erősebb lángon a hús mindkét oldalát pirítsd három-három percig. Ha már szép piros, vedd le a tűzről, és letakarva pihentesd egészen a tálalásig.

A hagymaszószhoz a hagymákat szeleteld fel, és a vajon pirítsd meg. Ha már szép piros, hintsd meg liszttel, és süsd tovább. Majd engedd fel a leveslével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, pici cukorral, és főzd még öt percig. Végül a húst öntsd le a szósszal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük