Sajtos-juhtúrós sztrapacska
Tepsiben sütve még jobb
A sztrapacska tepsiben sütve több mint köret, fantasztikus főétel. A kalóriatartalomtól most tekints el!

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ami nálunk a nokedli, az a szlovákoknál a sztrapacska. Különböző módon ízesítheted, de a juhtúrós változat különösen ínycsiklandó. Főleg, ha sajtot és tejfölt is sütsz rá. Erre a tepsis változatra az északi szomszédaink is tíz pontot adnának. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd vékony csíkokra, és egy lábosban vagy serpenyőben kis lángon süsd pirosra, ropogósra. Utána szedd ki egy tányérra, és kis időre tedd félre. A krumplit hámozd meg, mosd meg, reszeld le. Adj hozzá két evőkanállal a kisült zsírból, dolgozd hozzá a lisztet, a tojást, kevés sót, és nyomd hozzá a fokhagymát. Dolgozd össze a masszát. A galuskánál kicsit keményebb tésztát kell kapni.

Tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, szaggasd bele a masszát. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, főzd még őket egy-két percig. Utána szűrd le a tésztát. Rakd a felét egy szalonnazsírral kikent tepsibe, szórd rá az összemorzsolt juhtúró, a ropogós szalonna és a reszelt sajt felét. Ezt a rétegezést ismételd meg azzal a különbséggel, hogy másodszor a juhtúróra öntsd a tejfölt, és arra megy a maradék szalonna és reszelt sajt. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süsd rá a sajtot.

Blog.hu ajánló