Sajtos-juhtúrós sztrapacska
Tepsiben sütve még jobb
A sztrapacska tepsiben sütve több mint köret, fantasztikus főétel. A kalóriatartalomtól most tekints el!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ami nálunk a nokedli, az a szlovákoknál a sztrapacska. Különböző módon ízesítheted, de a juhtúrós változat különösen ínycsiklandó. Főleg, ha sajtot és tejfölt is sütsz rá. Erre a tepsis változatra az északi szomszédaink is tíz pontot adnának. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd vékony csíkokra, és egy lábosban vagy serpenyőben kis lángon süsd pirosra, ropogósra. Utána szedd ki egy tányérra, és kis időre tedd félre. A krumplit hámozd meg, mosd meg, reszeld le. Adj hozzá két evőkanállal a kisült zsírból, dolgozd hozzá a lisztet, a tojást, kevés sót, és nyomd hozzá a fokhagymát. Dolgozd össze a masszát. A galuskánál kicsit keményebb tésztát kell kapni.

Tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, szaggasd bele a masszát. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, főzd még őket egy-két percig. Utána szűrd le a tésztát. Rakd a felét egy szalonnazsírral kikent tepsibe, szórd rá az összemorzsolt juhtúró, a ropogós szalonna és a reszelt sajt felét. Ezt a rétegezést ismételd meg azzal a különbséggel, hogy másodszor a juhtúróra öntsd a tejfölt, és arra megy a maradék szalonna és reszelt sajt. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süsd rá a sajtot.

Blog.hu ajánló