Puha szőlős kuglóf vaníliás krémmel
Ezt tedd, hogy omlós legyen
Ez aztán az igazi őszi ízkavalkád. A szőlős kuglófba minden más gyümölcsöt is beletehetsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van otthon néhány fürt szőlő, esetleg más gyümölcs, vedd elő kedvenc kuglófformádat, és már hozzá is kezdhetsz a sütéshez. Az első szőlős kuglófod után biztos, hogy nem kell sokat várni a másodikra. Veress Imre Péterné sütije rendkívül látványos is.

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához:

  • 4 kis fürt vörös szőlő
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2 kisebb nektarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 fürt vörös szőlő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál bor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál citromlé

A díszítéshez:

  • porcukor
  • gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, a sárgájához adagold hozzá a cukrot, és keverd habosra. Moss meg két fürt szőlőt, szemezd le, botmixerrel pépesítsd, szűrd le, csak a gyümölcs levére lesz szükséged. Öntsd a tojássárgához, keverd el, majd kanalanként adagold bele a sütőporos lisztet, végül pedig a keményre felvert tojáshabot.

A nektarinokat mosd meg, kockázd apróra. Két fürt vörös szőlőt szemezz le, és a szemeket a nektarinnal együtt forgasd lassan a piskótatésztába. Halmozd bele egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg, utána a tésztát hűtsd ki. 

A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral dolgozd el, majd állandóan kevergetve főzd addig, amíg sűrű nem lesz. Ha kész, a krémet is hűtsd langyosra. A szőlőszemeket villával nyomkodd át, és a borral együtt keverd a pudingba. Utoljára a habfixálóval keményre vert tejszínhabot forgasd óvatosan a krémbe, majd halmozd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba.

Az öntethez keverd el a lekvárt a citromlével, és csorgasd a kuglóf tetejére. Végül hintsd meg porcukorral, és díszítsd nektarinnal és szőlőszemekkel.

Blog.hu ajánló