Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
A szőlőből ugyanúgy készíthetsz lekvárt, mint bármely más gyümölcsből, a végeredmény fantasztikus lesz.

Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd élvezni a szőlő csodás ízét télen is, akkor most fogj hozzá a lekvárkészítéshez. Erdélyben rendkívül népszerű, ha megkóstolod, te is évről évre több üveggel teszel el. A lekvárt egyszerre több fajtából is főzheted, az illata kellemes, az íze pompás lesz. Ha a szőlő édes, kevesebb cukor is elég bele.

Hozzávalók:

  • 2 kg szőlő
  • 60 dkg cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt szemezd le, az egészségtelen, nagyon puha szemeket dobd ki, a többit mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, és reszeld rá a citrom héját. Kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül egy órán át. Közben szedegesd le róla a habot, és többször kevergesd meg.
 

Amikor már elég sűrű, és nem habos, szitán passzírozd át, hogy a szőlő héja és a magok ne kerüljenek a lekvárba. Forrald fel újra a masszát, és hagyd rotyogni pár percig. Töltsd a kész lekvárt alaposan kimosott, sterilizált, felforrósított  üvegekbe. Zárd le légmentesen, és állítsd fejre öt percre. Tedd plédek, paplanok közé két-három napra, majd száraz, hűvös helyen tárold.

Blog.hu ajánló