Szilvával rakott túrós süti
Így lesz belül ínycsiklandóan lágy
A gyümölcsös édességek megunhatatlanok. A szilvás-túrós süti is sikergyanús.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a könnyű, lágy édesség megadja a hét alaphangulatát. Surányi Mária szilvás-túrós sütije valószínű, hogy a kedvenceid közé kerül.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 40 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, vágd ketté, a magokat vedd ki. A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A cukrot serpenyőben karamellizáld, azaz kevergetve olvaszd fel. Amikor már folyik, öntsd rá a citromlevet, majd tedd bele a szilvákat. Négy-öt perc alatt főzd össze, ügyelve arra, hogy a gyümölcs roppanós maradjon. A tűzről levéve szűrőben csepegtesd le, a levét tedd félre.

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a villával áttört túrót, majd dolgozd simára. A keményítőt vegyítsd a sütőporral, és rakd a túrós keverékhez. A tojásfehérjéből verj kemény habot, óvatosan ezt is forgasd a masszához.

Rakd a tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba vagy tortaformába, ezen egyenletesen oszd el a szilva felét, fedd be a maradék tésztával, a tetejére pedig ismét gyümölcs kerül. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percen át süsd. Ha kész, porcukrozva, a félretett szilva levével együtt tálald.

Blog.hu ajánló