Zamatos szilvás-mandulás pite

Nagy őszi kedvenc a nagyi konyhájából

Az ősz nem múlhat el szilvás pite nélkül. Próbáld ki mandulával!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi készítésű piték felülmúlhatatlanok. Az omlós tésztára tökéletesen illik a színes, lédús töltelék. A mandula csak fokozza az élvezetet. Már a látvány elnyeri mindenki tetszését. A szilvás-mandulás pitét szegfűszeggel, gyömbérrel vagy akár almával is kipróbálhatod.

15779869 7c7735edb2ed7477a715497b2b11539a wm

Szilvás-mandulás pite

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 3 evőkanál porcukor

Töltelék

  • 40 dkg szilva
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal morzsold össze a kisebb darabokra vágott hideg vajjal, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és a vizet. Az egészet jól gyúrd össze. Nem baj, ha kicsit ragacsosnak találod az állagát, mert hűtőbe téve, 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz.

Közben a szilvát mosd meg, vedd ketté, és a magokat szedd ki. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd akkorára, mint a pitesütő tálad. Helyezd bele, öntsd rá a gyümölcsös tölteléket, majd kevés vízzel spricceld meg a tetejét, és szórj rá cukrot. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Ekkor szórd meg mandulaforgáccsal, és süsd még 15-20 percig.

15779879 1f67ddb4b8b959e40a9cb5b546c3b46b wm
Ezt is szeretjük