Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
A szilvalekvárral töltött tekercsek szinte azonnal szétolvadnak a szádban.

Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvalekvárral töltött tekercseket könnyű elkészíteni, nem kell keleszteni, mégis nagyon finomak, és több nap múlva is omlósak lesznek. Nem véletlenül kedvelte annyira a nagyi is. Ebbe a kiadós édességbe még tojás sem kell. Ha teheted, házi szilvalekvárral kend meg.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg tejföl
  • 12 dkg szilvalekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a kisebb darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejfölt, majd jól dolgozd össze. Rugalmas, puha tésztát kell kapnod. Ha nem elég lágy, rakj még hozzá tejfölt. Csomagold folpackba fóliába, és tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.
 

Sütés előtt oszd a tésztát hat kisebb cipóra, majd lisztezett felületen nyújtsd mindegyiket kör alakúra. Késsel vágd egyforma nagyságú cikkekre. Kanalazz mindegyik közepére lekvárt, és tekerd fel. A széleket kicsit nyomkodd meg, nehogy sütés közben kifolyjon belőle a lekvár. Óvatosan pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor kezdenek a tekercsek pirulni, ki is veheted a sütőből. Még melegen szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló