A legfinomabb szilvalekváros bukta
Így lesz omlós és puha
Ne csak nosztalgiázz, süss te is olyan szilvalekváros buktát, mint egykor a nagyi!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazi hungarikumnak számító szilvalekváros buktáról szinte mindenkinek a gyermekkora jut eszébe. Ez még annál is finomabb, mint amilyet akkor ettél. Saját készítésű szilvalekvárral különösen jó.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • lekvár
  • csipet só
  • 1 tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Cukros, langyos tejben keverd el az élesztőt, hagyd 10-15 percig állni, míg szépen megemelkedik, a teteje pedig habos lesz. Rakd a lisztet, a tojássárgákat, az egész tojást, a vajat és a sót egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, és dagassz lágy, hólyagos tésztát. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Majd takard le, és meleg helyen, közel egy óra alatt hagyd a duplájára kelni.

Utána borítsd a tésztát lisztezett felületre, gyúrd át egy kicsit, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Vágj hét centis négyzeteket, és mindegyikre rakj bőségesen lekvárt, majd egyesével hajtsd rá a tésztát mindkét oldalról. A végeket nyomkodd jól össze, különben kifolyik a töltelék. Sorakoztasd a tekercseket egy vajjal kikent tepsibe, majd ruhával takard le, és hagyd még 30 percig kelni. Ezalatt a tészta ismét szépen megemelkedik.

A megkelt buktákat egy felvert tojással kend le, hogy szép fényesek legyenek. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló