A legjobb szilvalekvár, amit valaha ettél
A nagyi receptje szerint
Ez a szilvalekvár akkor is tökéletes lesz, ha nem üstben, hanem a tűzhelyeden főzöd.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi szilvalekvárnak nincs párja. Ízlés szerint tehetsz bele fahéjat, és meglocsolhatod egy kis rummal. Ennél a receptnél még az izzasztó keverést is megúszod.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4 kg magozott szilva
  • 60 dkg cukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • szalicil
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a lekvárt érett, ép szilvából készítsd. A gyümölcsöt mosd meg nagyon alaposan, magozd ki, közben szabadulj meg az egészségtelen daraboktól. Öntsd a szilvát egy nagy, zománcos lábosba, szórd rá a cukrot, locsold meg az ecettel, takard le egy fedővel, és hagyd állni egy éjszakán át. Másnap forrald fel, és legalább négy órán keresztül főzd takaréklángon. Nagyon fontos, hogy közben nem szabad kevergetni, mert akkor könnyen leég. Ha már kellően besűrűsödött, a lekvár elkészült.  

Közben az üvegeket mosd el alaposan, majd töröld szárazra. Melegítsd elő őket, és merőkanállal töltsd tele mindegyiket lekvárral. Tegyél a tetejükre egy késhegynyi szalicilt, és zárd le jól az üvegeket. Ellenőrizd, hogy ne csöpögjenek! Ezt követően állítsd fejre őket öt percig, hogy a levegő kiszoruljon belőlük. A lekvárt száraz dunsztban, plédekkel jól letakarva hagyd kihűlni. 

Blog.hu ajánló