A legjobb szilvalekvár, amit valaha ettél
A nagyi receptje szerint
Ez a szilvalekvár akkor is tökéletes lesz, ha nem üstben, hanem a tűzhelyeden főzöd.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi szilvalekvárnak nincs párja. Ízlés szerint tehetsz bele fahéjat, és meglocsolhatod egy kis rummal. Ennél a receptnél még az izzasztó keverést is megúszod.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4 kg magozott szilva
  • 60 dkg cukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • szalicil
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a lekvárt érett, ép szilvából készítsd. A gyümölcsöt mosd meg nagyon alaposan, magozd ki, közben szabadulj meg az egészségtelen daraboktól. Öntsd a szilvát egy nagy, zománcos lábosba, szórd rá a cukrot, locsold meg az ecettel, takard le egy fedővel, és hagyd állni egy éjszakán át. Másnap forrald fel, és legalább négy órán keresztül főzd takaréklángon. Nagyon fontos, hogy közben nem szabad kevergetni, mert akkor könnyen leég. Ha már kellően besűrűsödött, a lekvár elkészült.  

Közben az üvegeket mosd el alaposan, majd töröld szárazra. Melegítsd elő őket, és merőkanállal töltsd tele mindegyiket lekvárral. Tegyél a tetejükre egy késhegynyi szalicilt, és zárd le jól az üvegeket. Ellenőrizd, hogy ne csöpögjenek! Ezt követően állítsd fejre őket öt percig, hogy a levegő kiszoruljon belőlük. A lekvárt száraz dunsztban, plédekkel jól letakarva hagyd kihűlni. 

Blog.hu ajánló