Szilvalekvár házilag, ahogy a nagyi csinálta
Próbáld ki!
A szilvalekvár főzése nem gyerekjáték, azonban, ha jól sikerül, egész évben élvezheted.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anno, valahol a Facebook és a kőbalta között félúton még igazi közösségi élmény volt a szilvafőzés, egyrészt időigényes mivolta miatt, másrészt azért, mert igen nagy mennyiségű gyümölcsöt dolgoztak fel egy-egy ilyen alkalommal, mára azonban lényegesen lerövidült a folyamat. 

A kevergetés igen fárasztó műveletét egy jól bevált módszerrel egyszerűen kihagyhatod.

Szilvalekvár házilag

Hozzávalók:

  • 7 kg szilva
  • 1 kg cukor
  • 2 dl 10%-os ecet
  • olaj

Elkészítés ideje:

8 óra

Elkészítés menete:

A szilvalekvár a szilva beszerzésénél kezdődik, ügyelj arra, hogy főzésre alkalmas szilvákat válogass kedvenc zöldségesednél. A megfelelő gyümölcs nem túl nagy, kicsit már puha, a bőre picit megereszkedett, és nincs benne kukac, valamint nem is rothad.

Ha megvannak a megfelelő példányok, vedd elő a létező legnagyobb lábasodat vagy a szomszédét, majd kend ki az oldalát olajjal. Amint ezzel készen vagy, a kimagozott, átmosott szilvát dobd be a fazékba, majd mehet rá a cukor és az ecet is.

Ezután egyszerűen gyújts alá, nagyon kis tűzön nagyjából hét óráig főzd, amikor már nagy buborékokat enged, akkor emeld meg a hőfokot, és csak ezután kell kevergetned, mintegy 40 percig. Ne várd meg, míg nagyon sűrű lesz főzéskor, mert hűlés közben még sűrűsödik majd. Ha úgy látod, hogy kész, szedd ki üvegekbe, és tedd el télire.

Gyümölcsök mindenek felett!

A gyümölccsel készült édességeket mindenki imádja, ha szükséged van néhány új ötletre, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló