Gyors és mennyei nyári desszertek
Pikk-pakk összeütheted!
Barack és szilva, két igazán magyar gyümölcs a konyhában. Nem túl bonyolult, de mégis ötletes receptek.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rizsfelfújt meglepetéssel

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 60 dkg szilva
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg vaj

Főzd meg a rizst az 5 dkg cukorral ízesített tejben. A szilvákat mosd meg, vágd ketté, és magozd ki. Szórd rá a maradék porcukrot, a fahéjat, és egy deci vizet aláöntve öt percig párold.

A tojások sárgáját keverd ki vajjal, a fehérjéket verd habbá, végül az egészet keverd a langyosra hűlt rizshez.

Terítsd egy kivajazott tűzálló tálba a rizsmassza felét, tedd rá a párolt szilvaszemeket, és borítsd be a rizs másik felével. Forró sütőben süsd 35-40 percig, és akár melegen vagy hidegen is tálalhatod. A szilva megmaradt levét szószos csészében kínálhatod mellé.

Tejben fürdő barack

Hozzávalók:

  • 1 kg érett őszibarack
  • fél dl rum
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 4 tojás sárgája

A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a rizsliszttel, öntsd fel a tejjel, és állandó keverés mellett főzd sűrűre. A barackok héját húzd le, és vágd cikkekre. Egy sor barackot teríts egy üvegtálba, majd locsold meg rummal. Öntsd rá a krém egyik felét, majd újból barack, rum, és a tetejére megint krém kerül. Tálalás előtt hűtsd be néhány órára.

Szilvaszemek töltve

Hozzávalók:

  • 30 dkg szilva
  • 15 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál diólikőr

A szilvákat mosd meg, hosszában vágd ketté, majd magozd ki. A túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd össze, majd a túrós krémet töltsd a szilvaszemekbe a mag helyére úgy, hogy a túró ujjnyira kipúposodjon belőlük. Kivajazott tűzálló tálba helyezd a szilvákat egymás mellé, majd szórd rá a darált diót. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig süsd, majd a sütőből kivéve azonnal locsold meg diólikőrrel, és máris tálalhatod.

Pikáns töltött őszibarack

Hozzávalók:

  • 4 db szép, érett őszibarack
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi őrölt szegfűbors
  • csipetnyi szerecsendió

A barackokat hámozd meg, vágd ketté, majd magozd ki. Egy kivajazott tűzálló tálra állítsd őket, magházzal felfelé. A mascarponét keverd simára az őrölt szegfűborssal, a szerecsendióval és egy csipetnyi sóval, majd helyezd a krémet a barackokba a mag helyére. Locsold meg tejföllel, majd a forró sütőben 200 fokon, körülbelül 10-15 percig süsd. Azonnal tálalhatod, desszertként és előételként egyaránt.

Blog.hu ajánló