Foszlós, szezámmagos házi kenyér - Kenyérsütő sem kell hozzá
Vigyázat! Ha a családod rákap a szezámmagos kenyér ízére, mindig neked kell majd sütnöd.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pékeket megszégyenítően finom kenyeret készíthetsz otthon még akkor is, ha nincs sok gyakorlatod. Néhány trükk, kis odafigyelés, és ennek a szezámmagos kenyérnek a csodájára jár majd mindenki. 

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Előkészületként a szezámmagot pirítsd meg olaj nélkül alacsony lángon egy serpenyőben, de vigyázz, mert nagyon gyorsan megég. Majd készítsd el a kovászt: élesztőt, cukrot és kevés langyos vizet keverj simára, utána adj hozzá nagyon kevés lisztet, és ezt is keverd krémesre. Takard le, amíg fel nem fut, azaz a térfogata a többszöröse nem lesz. A liszteket melegítsd meg, és keverd össze egy tálban.

Olvaszd meg a vajat, majd dolgozd össze a kovásszal, a liszttel, a sóval és a langyos vízzel. Alaposan gyúrd össze. Ha a tészta már nem ragad a kezedhez, akkor jó. Majd laza mozdulatokkal keverd a tésztába a pirított szezámmagot.
A tészta tetejét lisztezd meg, takard le konyharuhával, és hagyd a duplájára nőni.

Ezután a masszából formázz kenyeret, és tedd olajozott tepsire, szórd meg a tetejét szezámmaggal. Hagyd még kelni egy kicsit. Melegítsd elő a sütőt, majd süsd a kenyeret előbb magas lángon negyed órát, majd közepes lángon fél órát. Ha kész, ne vedd ki rögtön a kenyeret a sütőből.

Blog.hu ajánló