Szaftos rakott krumpli pulykamellel és sajttal
Kolbász helyett tegyél húst a franciás rakott krumpliba, meglátod, senki nem fog reklamálni a hiánya miatt. Kiadós vacsora az egész családnak.
A rakott krumpli örök kedvenc, de néha feldobhatod valamivel, például nemcsak kolbászt tehetsz bele, hanem húst is.
A pulykamellfilé tökéletes a krumplihoz, és így az egyszerű fogás is különleges lehet. Ne felejts el jó sok reszelt sajtot szórni a tetejére.
Rakott pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 1 kg krumpli
- 25-30 dkg reszelt sajt
- 10 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna
- 3 dl tejszín
- só, bors
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Ha nyersen akarod a tepsibe tenni, akkor meg kell növelned a sütési időt.
A hússzeleteket sózd és borsozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A baconszeletekkel fedd be egy tűzálló tál alját.
Rakj le egy réteg krumplit, erre tegyél egy sor húst, majd locsold meg tejszínnel az egészet, sózd meg, és szórj rá reszelt sajtot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Ezt ismételd meg. Takard le alufóliával, és told előmelegített sütőbe 45 percre, majd vedd le róla a fóliát, és hagyd megpirulni a sajtot.
OLVASD EL EZT IS!
- egytálétel
- zöldbab
Rakott zöldbab
- csirke
- krumpli
Csirkés rakott krumpli
- káposzta
- egytálétel