Szaftos csirkés húspogácsa - Ízfokozó nélkül is nagyon finom

Ha alakbarát húspogácsát keresel, ez az! Az íze pedig felülmúlja az összes boltit.

Szaftos csirkés húspogácsa - Ízfokozó nélkül is nagyon finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a csirkés húspogácsa biztosan nem lesz száraz, viszont nagyon ízletes. Kínálhatod tetszőleges körettel, teheted buciba, és salátával is remek. A kisebb pogácsákat akár muffinformában is elkészítheted. Ha sütőben sütöd, megúszod az olajszagot, és nem fog tocsogni a hús az olajban.

Szaftos csirkepogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet daráld le, vagy a legjobb, ha megkéred a hentest, hogy ezt a műveletet végezze el. Rakd egy tálba, keverd hozzá az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, és szórj hozzá egy evőkanál zsemlemorzsát. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, majd mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem. A masszát alaposan gyúrd össze. Formálj belőle tetszőleges nagyságú gombócokat, kicsit lapogasd meg a tenyereddel, és szórd meg kevés zsemlemorzsával.

 

Ha igazán diétásan készítenéd, akkor rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Sütheted a húst olajban, akkor oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt lesznek szép aranybarnák. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük