Pikáns szabolcsi töltött káposzta - Vadhúsból még különlegesebb lesz
A vadhúsból készült szabolcsi töltött káposzta igazi ínyencség, aminek az elkészítéséhez nincs szükség hókuszpókuszra.

Pikáns szabolcsi töltött káposzta - Vadhúsból még különlegesebb lesz
Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a vadhúsért, feltétlenül készíts belőle szabolcsi töltött káposztát! Csejtei Tamás receptjével te is királyi lakomát csaphatsz. Ehhez hasonló, különleges recepteket láthatsz a Vadászok konyhája című műsorban, csütörtökönként 17 órától, a DoQ műsorán.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 kg darált vaddisznóhús
  • 30 dkg gersli
  • 10 dkg szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A fejes káposztát mosd meg, majd vágd ki a torzsáját, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és blansírozd meg, azaz főzd elő. A főzőlevet ne felejtsd el félretenni, mert szükséged lesz rá a későbbiekben. A kihűlt káposztalevelek vastagabb részét vágd le és tedd félre.

 

Ezután a frissen darált vaddisznóhúst rakd egy tálba, keverd hozzá a szalonnán lepirított, finomra aprított vöröshagymát, a sót, a borsot, végül egy tojást. Ízlés szerint add hozzá a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát, valamint az alaposan megmosott gerslit. Az egészet jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe. Amíg a vaddisznóhús áll, vágd szeletekre a megtisztított vöröshagymát, az előzőleg félretett káposztaleveleket pedig szeld csíkokra. A darált húst töltsd a kiterített levelekbe a hagyományos módon.
 

A töltött káposztákat helyezd egy előzetesen beáztatott cserépedénybe. Öntsd tele paradicsomlével, és adj hozzá a megmaradt főzőléből annyit, hogy az ellepje a tölteléket, majd fedd le. Tedd a sütőbe, és süsd készre 180 fokon két óra alatt, majd forrón, friss tejföllel tálald.

Blog.hu ajánló