Ínycsiklandó szabolcsi töltött káposzta

Ebben különbözik a hagyományostól

A szabolcsi töltött káposzta a magyar konyha egyik büszkesége.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Meseszép, valódi igazgyöngy ékszerek különleges alkalmakra 19 900 forinttól - Ballagásra, diplomaosztóra, esküvőre (x)

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

beauty and style

Átlátszó körmök: ilyet kérj idén nyáron a manikűröstől! »

Jennifer Aniston visszahozta a divatba a kényelmes farmert »

Ezzel a módszerrel hibátlan lesz a cicás tusvonal - Akkor is, ha sosem sikerült »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ettél már sokféle töltött káposztát? Ha a szabolcsit megkóstolod, biztos, hogy a legjobbak között emlegeted majd. Leginkább abban különbözik a hagyományostól, hogy édeskáposztából készül. Ez is friss kenyérrel és tejföllel az igazi. Petró Hajnalka receptje több generáció óta változatlan. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej édeskáposzta
  • 70 dkg lapocka
  • 25 dkg füstölt hús
  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l paradicsomlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lapockát daráld le a füstölt hússal együtt. Vágd kockára a vöröshagymát, bő olajon dinszteld meg, és add hozzá a zúzott fokhagymát is. Keverd a húshoz a sóval, a borssal, a pirospaprikával és a rizzsel. Az egész masszát jól dolgozd össze.

Egy nagyobb lábosban tégy fel vizet forrni, dobj hozzá sót. Rakd bele a torzsa nélküli káposztát. Ha a víz elkezd lobogni, óvatosan villával szedegesd szét a leveleket. Főzd körülbelül tíz percig, majd szűrd le, és az ereket vágd ki. Tégy mindegyikbe darált húsos masszát, és tekerd fel. A végeket dugdosd be, így a főzés során nem jön majd ki a töltelék.

Ha marad káposztalevél, éles késsel vágd nagyon vékonyra. A szeletelt füstölt szalonna felét rakd egy lábos aljába, pakold rá a szálas káposzta egy részét, majd a tölteléket. Takard be a maradék káposztával és a füstölt szalonnával! Öntsd fel körülbelül egy liter paradicsomlével. Ha sűrítményt használsz, előbb hígítsd. Engedd fel még annyi vízzel a káposztát, hogy mindent bőségesen ellepjen. Dobj a tetejére egy teáskanál sót, és mehet a tűzhelyre. Ha felforr, vedd kis lángra, és lefedve, körülbelül másfél óra alatt főzd puhára.